Фото: Вестибюль метро «Технологічний інститут» на наступний день після трагедії / karpovka.com

У Троїце-Ізмайловському соборі Санкт-Петербурга у вівторок 3 квітня пройшла панахида за загиблими рік тому в результаті теракту в петербурзькому метрополітені.

У ході богослужіння були зачитані імена всіх 15-ти жертв теракту, повідомляє "Фома".

/ foma.ru

- За християнським обов'язком і громадянською совістю ми зібралися, як завжди у важкі хвилини, помолитися, щоб Господь простив загиблим вільні і невільні гріхи, дарував життя вічне, - сказав на панахиді настоятель храму протоієрей Геннадій Бартов.

Відео дня

Також у цей день родичі загиблих і парафіяни поклали квіти біля станції метро «Технологічний інститут».

/ foma.ru

Учасниця групи допомоги Надія розповіла про одну з потерпілих у теракті – Ганну.

- Вона була з важкими травмами, відразу було зрозуміло, що лікування належить тривале. Незалежно від держави створили ініціативну групу, збирали пожертви. Ганна лікується досі - у неї інвалідність. Думаю, крім матеріальної допомоги, для неї важлива була участь простих городян. Мені було легше переживати цю трагедію, надаючи допомогу постраждалим, - поділилася жінка.

/ foma.ru

Зі свого боку, клірик собору ієрей Сергій Кубишкін зазначив, що рідні та близькі загиблих при теракті в метро, а також у літаку, який летів над Синайським півостровом, збираються кожен місяць у Троїце-Ізмайловському соборі на панахиду.

- Тільки той, хто втратив близьку людину, може знайти слова, щоб підтримати іншого, у якого також загинули рідні, - сказав священик.

Нагадаємо, що теракт у метро Санкт-Петербурга відбувся 3 квітня 2017 року на перегоні між станціями «Сінна площа» та «Технологічний інститут». Його жертвами стали 15 осіб.