/ foma.ru

Відомий австралійський громадський діяч, керівник благодійної організації «Life Without Limbs» Нік Вуйчич, у якого немає рук і ніг, відвідав дитячий хоспіс у Санкт-Петербурзі.

У ході зустрічі з пацієнтами хоспісу, Нік Вуйчич поділився досвідом переживання стану, коли не хочеться жити, повідомляє "Фома".

/ foma.ru

Від імені митрополита Санкт-Петербурзького і Ладозького Варсонофія засновник і керівник першого в Росії дитячого хоспісу протоієрей Олександр Ткаченко подякував Ніку Вуйчичу за те, що він ділиться з людьми досвідом, що дає сили жити в складних ситуаціях.

Відео дня

Підкресливши, що кожна людина - особлива, ні на кого не схожа і обов'язково комусь потрібна, Нік Вуйчич закликав любити, сподіватися і вірити завжди, як би важко не було.

- Бог любить кожного з нас і ніколи не залишає нас самих, - додав Нік Вуйчич.

Також він приніс співчуття сім'ям загиблих у пожежі в Кемерові і просив продовжувати молитися за них, підтримувати їх.

/ foma.ru

Зі свого боку, отець Олександр наголосив, що «для пацієнтів і їх батьків було важливо поговорити з Ніком Вуйчичем».

- Все життя він збирав багатство прийняття самого себе, любов до людей, розуміння, що Бог поруч і любить тебе таким, який ти є. Як би не було страшно і сумно, поруч є люди, які готові разом з тобою боротися, і яким ти потрібен, - сказав священик.

Отець Олександр передав Ніку зробленого дітьми паперового журавлика, нагадавши легенду про хвору дівчинку з Хіросіми, яка, щоб зцілитися, повинна була зробити тисячу паперових птахів.

У свою чергу, гість подарував хоспісу свою книгу, а пізніше виступив з програмою «Людина без рук і ніг. Для чого я живу?» у комплексі «Сибур Арена». Кошти від продажу квитків були перераховані хоспісу.

Нік Вуйчич народився без рук і ніг, але веде активний спосіб життя, пише книги, виступає, допомагаючи людям з обмеженими можливостями не впадати у відчай. Одружений, виховує рідних і прийомних дітей. Побував у 45 країнах світу. За останні 8 років випустив 5 книг, які стали бестселерами.