/ mitropolia42.ru

У Лазареву суботу, 31 березня, у всіх храмах Кемеровської єпархії були звершені заупокійні поминання жертв пожежі у торгово-розважальному центрі «Зимова вишня».

По закінченні Літургії на території Знам'янського кафедрального собору міста відбулася зустріч-пам'ять «З молитвою в серці», присвячена пам'яті загиблих у кемеровській трагедії. Про це повідомляє прес-служба Кузбасівської митрополії РПЦ.

/ mitropolia42.ru

До одинадцятої години ранку на території соборного комплексу зібралося близько двох тисяч людей. До присутніх зі словами підбадьорення звернувся митрополит Кемеровський і Прокоп'євський Аристарх, який нагадав городянам у скорботі про те, що Ісус Христос Своєю смертю переміг саму природу смерті, а тому всім, чиє серце жваво відгукнулося на звістку про страшну трагедію, необхідно не залишати молитви про загиблих.

Відео дня

Потім владика звершив заупокійну літію перед собором.

/ mitropolia42.ru

«Після трагедії усім нам хочеться зрозуміти сенс події, від якої часом розум ціпеніє і приходить у відчай. Однак дуже важливо всім нам, особливо православним християнам, правильно зрозуміти те, що сталося. Слово Боже нам говорить: «Бог не є Бог мертвих, але Бог живих». У нього всі живі. Тобто смерті немає, вчить сам Господь», - сказав у своєму слові до учасників зустрічі митрополит.

/ mitropolia42.ru

Після богослужіння пам'ять загиблих вшанували працівники культури - губернаторський камерний хор обласної філармонії Кузбасу, губернаторський хор «Ранок» та солісти кемеровського музичного театру. Своїми виступами артисти вирішили вшанувати пам'ять загиблих і підтримати кемеровчан, які співчувають.

"Репертуар не залишив слухачів байдужими. Особливо зворушливим було виконання пісні Макса Фадєєва «Ангели», написаної після пожежі у «Зимовій вишні", - повідомляється на сайті єпархії.

Зустріч-пам'ять завершилася похоронним передзвоном.

/ mitropolia42.ru
/ mitropolia42.ru