Філіппінець, распинающийся 32-й рік поспіль у Страсну п'ятницю, перестав відчувати біль / blagovest-info.ru

Філіппінець, який уже 32 роки поспіль розпинається на хресті у день Страстей Христових, заявив, що перестав відчувати біль від ран.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today", в минулу п'ятницю 58-річний католик Рубен Энахе знову був прибитий до хреста в ході обряду, який щорічно відбувається в селищі Кутуд, що в 76 км від Маніли.

«У минулі роки я повертався додому кульгаючи і відчуваючи біль, - розповів Энахе. – Але нині я відчуваю себе чудово». Філіппінець переконаний, що перемогти біль йому допомогла віра.

Відео дня

«Я відчуваю, ніби Він каже мені: "Давай, тримайся!'", – додав Энахе, за словами якого у нього ще є сили повторити обряд два або три рази.

Щороку у Страсну П'ятницю в Кутуде кілька ревних католиків дають прибити себе до хреста, зображуючи страждання Іісуса Христа. Цього разу серед трьох була одна жінка, яка робить цей обряд уже сьомий раз.

Учасники обряду, одягнені як римські солдати, прив'язують їх до дерев'яних хрестів і забивають їм у долоні і ноги п'ятисантиметрові цвяхи, які для дезінфекції протерті спиртом. Потім хрести з людьми виставляються в полі, де збирається велика кількість місцевих жителів й іноземних туристів.

Католицька Церква на Філіппінах неодноразово заявляла, що не схвалює проведення таких кривавих ритуалів, вважаючи їх «помилковим тлумаченням віри». Водночас активної боротьби з розп'яттями не ведеться.

Згідно з народною традицією, акти сугубого покаяння, до яких відноситься і розп'яття, приносять прощення гріхів, зцілення від хвороб і навіть виконання найпотаємніших бажань.

З 105-мільйонного населення Філіппін – у минулому іспанської колонії – 80% сповідує католицизм.