/ karibche.ambeb.D

У селищі Кінцвисі (Кахетія, Карельський муніципалітет) по сусідству з жіночим монастирем Різдва Богородиці, який датується V століттям, почалося будівництво нового монастирського комплексу.

На цей час уже укріплений фундамент головної будівлі, повідомляє "Благовіст-інфо".

/ karibche.ambeb.D

«Про зведення на цьому історичному місці нового монастирського комплексу мріяв мій духовний наставник, архімандрит Шио (Хардзеішвілі), молодий настоятель кінцвиського чоловічого монастиря в ім'я святого Миколи Чудотворця, який трагічно загинув в автоаварії 19 листопада 2006 року», - розповідає настоятелька стародавнього монастиря Різдва Богородиці матінка Сидонія (Ванишвілі).

Відео дня

Те, що не вдалося здійснити за життя архімандрита Шио, здійснюється зараз. У 2014 році, з благословення митрополита Мровельского і Урбнельского Іова (Акіашвілі) було прийнято рішення про будівництво по сусідству з храмом і монастирем V століття сучасного монастирського комплексу.

Будівництво монастиря почалося рік тому. Вже укріплений фундамент головної будівлі. Паралельно йшло будівництво дзвіниці, але зараз роботи призупинені через брак коштів.

/ karibche.ambeb.D

«Оскільки монастир знаходиться у процесі зведення, а келій та інших необхідних приміщень поки ще немає, тимчасово я тут одна", - продовжує розповідь матінка Сидонія.

Сьогодні черниці моляться про те, щоб знайшовся благодійник, який візьме на себе продовження та завершення будівництва.

"Є у нас і проблеми з питною водою, у цій місцевості вона відсутня. Сюди навіть на автомобілі не можуть піднятися, доводиться на собі воду возити. Треба привести і пошукачів, тут повинно бути джерело, але без фахівців його не знайти. Проект монастиря складений і затверджений, він включає у себе і будівництво готелю для мирян і паломників, які побажають відвідати нашу святиню", - сказала на закінчення настоятелька стародавнього монастиря у Кінцвисі.