3D-зображення Ісуса Христа / christiantoday.com

Джуліо Фанті, який викладає методологію вимірювань в університеті Падуї, вивчав Туринську Плащаницю протягом декількох років.

Минулого тижня він представив 3D-зображення, отримане в результаті вимірів, повідомляє "Седмиця".

"Відтепер Іісуса Христа слід подавати з урахуванням цієї роботи", - сказав Фанті.

Відео дня

Згідно з дослідженнями, Іісус Христос був людиною надзвичайної краси. Високого зросту й прекрасної статури, він був майже 5 футів 11 дюймів зросту, водночас як середній зріст людини на той час становив близько 5 футів 5 дюймів (відповідно 180 і 155 см.) У нього був царський і величний вираз обличчя.

Фанті пояснив, що 3D-зображення дозволило розглянути багато рани на людині, чий образ відображено на Плащаниці.

"Я нарахував 370 ран від побоїв, не беручи до уваги рани на боках, які безумовно були на тілі, але які не видно на Плащаниці, бо вона доторкалася лише до задньої і передньої частинами тіла", - сказав він.

"Крім того, тривимірна реконструкція дозволила виявити, що в момент смерті людина Плащаниці провисав вправо, праве плече було вивихнуте настільки серйозно, що травмувало нерви".

У 2013 році Фанті став співавтором книги італійського журналіста Саверіо Гаети, який документував дослідження Плащаниці і стверджував, що вона дійсно належала епосі Іісуса Христа і, ймовірно, є справжньою.