/ almada.org

Загальнонаціональне свято Лівану у зв'язку зі святом Благовіщення вперше відбулося цього року у президентському палаці Баабда за ініціативи глави держави Мішеля Ауна.

Святкування відбулося 26 березня, на наступний день після Благовіщення за григоріанським календарем. В урочистостях взяли участь президент Мішель Аун, його дружина Надя, сіро-яковитский патріарх Ігнатій Єфрем II, єпископи різних Церков, представники шиїтів, сунітів і друзів, секретар апостольської нунціатури в Лівані монс. Іван Сантус, члени ісламо-християнських організацій. Про це повідомляє "Благовіст-інфо".

У ході церемонії був прочитаний уривок з Євангелія від Луки, який оповідає про Благовіщення, а також коранічна сура «Імран», у якій ідеться про шанування Діви Марії.

Відео дня

У своєму виступі історик Харес Бустані розповів про те, як свято Благовіщення об'єднує християн і мусульман Лівану, які – незважаючи на відмінності у віросповіданні – шанують Марію. Присутні разом прочитали молитву Діви Марії, попросивши Її заступництва за Ліван і його народ.

Благовіщення було оголошено загальнонаціональним святом у Лівані 2010 року, коли уряд очолював суніт Саад Харірі (він є прем'єр-міністром і сьогодні). Політики визнали, що цей день якнайкраще об'єднує християн і мусульман Країни кедрів.