/ diaconia.ru

У вівторок, 27 березня, митрополит Кемеровський і Прокоп'євський Аристарх звершив у Знам'янському кафедральному соборі у Кемерово заупокійну літію за жертвами пожежі, що сталася 25 березня у міському торговельному центрі.

Цього ж дня архієреї Кузбасівської митрополії відвідали торговий центр, де сталася пожежа, і оперативний штаб, створений для допомоги родичам потерпілих, повідомляється на сайті Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння Руської Православної Церкви.

/ diaconia.ru

«Для віруючої людини в дні трагедії найважливіше – не втратити мир у своїй душі», – сказав у своєму зверненні до всіх віруючих митрополит Кемеровський і Прокоп'євський Аристарх.

Відео дня

Після панахиди у Знам'янському кафедральному соборі архієреї Кузбасівської митрополії прибули до стихійного меморіалу біля будівлі згорілого торгового центру, куди вже більше доби співчуваючі жителі Кемерово несуть квіти, дитячі іграшки та солодощі в пам'ять про загиблих, серед яких багато дітей.

Після покладання квітів було звершено заупокійне богослужіння за померлих.

/ diaconia.ru

Потім архієреї та священнослужителі попрямували в оперативний штаб, розташований у спортивному залі школи №7 у Кемерово. Тут знаходяться родичі зниклих безвісти при пожежі, психологічну підтримку їм надають, в тому числі, священнослужителі. У штабі був звершений молебень про зцілення всіх, хто постраждав під час пожежі і продовжує перебувати в лікарнях міста.

Після богослужіння архієреї поспілкувалися з рідними і близькими жертв трагедії, сказавши їм слова розради.