Молоду сім'ю спалили через помилкових звинувачень в богохульстві / christianpost.com

Пакистанський суд виправдав 20 мусульман, які брали участь у вбивстві християнської пари натовпом радикалів за помилковим звинуваченням у богохульстві.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost, пакистанський суд виправдав і звільнив з-під варти 20 мусульман, які брали участь у тортурах і спаленні живцем молодої християнської пари.

Шахзад Масих (Shahzad Masih), 26 років, і його дружина Шама Бібі (Shama Bibi), 24 роки, на п'ятому місяці вагітності, жителі селища Кіт Раджакистан в провінції Пенджаб, стали жертвами нападу величезного натовпу місцевих мусульман, що налічувала кілька сотень людей. Мусульмани неправдиво звинуватили молоду пару в тому, що вона виривала сторінки з Корану і спалили її у печі для випалу цеглин 4 листопада 2014 року.

Відео дня

Молоді християни намагалася сховатися від розлюченого натовпу радикалів, але їх наздогнали, побили і заживо спалили. У замученого подружжя залишилося троє дітей-сиріт. Як з'ясувалося пізніше, Юсеф Гуйджар (Yousaf Gujjar), власник цегельного цеху та власник печі, який найняв на роботу Шаму та Шахзада, зловмисно висунув проти них помилкове звинувачення з помсти, оскільки молода пара заборгувала йому гроші й не змогла повернути борг. Тим не менше, суд звільнив його під заставу, бо його не було на місці в день розправи.

За повідомленням Radio Free Europe, прокурор Абдур Рауф офіційно заявив про звільнення судом 20 підозрюваних у співучасті в цьому вбивстві.

У листопаді 2016 року спеціальний суд з боротьбі з терором засудив п'ятьох головних вбивць до смертної кари та ще десятьох до різних термінів тюремного ув'язнення як пособників. Пізніше в тому ж році суд виправдав ще 93 підозрюваних у цій справі.