"Захисників корів" засудили до довічного ув'язнення за вбивство мусульманина, який перевозив яловичину / Islam-Today.ru

Одинадцять радикальних індусів, захисників корів, були засуджені до довічного ув'язнення за вбивство мусульманина, який перевозив яловичину.

Як повідомляє "Седмиця", вони вважаються першими людьми, засудженими за насильство в ім'я корів. Чоловіки, в тому числі співробітник відділу ЗМІ правлячої партії Бхаратія Джаната, були засуджені за вбивство та кримінальні злочини прискореним судовим розглядом.

Вранці 29 червня 2017 року чоловіки витягли Алімуддіна Ансарі з його автомобіля, побили його до смерті, а потім підпалили машину. Відеозаписи злочину показали, як чоловіка забили насмерть шматками замороженого м'яса, тоді як його машина горіла неподалік.

Відео дня

Екстремістські індуїстські групи, багато з яких стверджують, що вони пов'язані з Бхаратией Джанатой, були причетні до хвилі нападів на мусульман й індусів з нижчих каст, які здійснюються в ім'я корів, яких індуси вважають священними. За даними Human Rights Watch, минулого року було скоєно щонайменше 38 таких нападів, в результаті яких загинули 10 осіб. За кілька днів до нападу на Ансарі ще один чоловік у Джаркханд, як повідомляється, був побитий, і його будинок був спалений після того, як поряд з його будинком був знайдений труп корови. У травні в іншому населеному пункті штату були вбиті чотири мусульманина.

Поліцію часто звинувачують у потуранні або ігноруванні незаконної діяльності "захисників корів", у багатьох випадках звинувачуючи жертв злочинів у контрабанді корів або діяльності незаконної бійні.

У день вбивства Ансарі прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді виступив з промовою, назвавши неприйнятною діяльність "захисників корів". "Ніхто не має права брати закон у свої руки", - сказав він. “Ми належимо до території ненасильства. Насильство не є вирішенням якоїсь проблеми".

Дружина Ансарі Маріам Хатун  сказала журналістам за межами суду, що вона оплакує свого чоловіка, але "не хоче більше кровопролиття". Його син, Шахзад Ансарі, сказав опікуну, що він "щасливий, що суд прийняв правильне рішення".

"Мій батько не робив нічого поганого", - сказав він. "Ніхто не повинен брати закон у свої руки."