/ pravoslavmolodezh.ru

У рік сторіччя подвигу святої Царської сім'ї у Єкатеринбурзі відбудеться традиційний Імператорський бал.

У 2018 році Імператорський бал відбудеться 18 травня і буде присвячений 150-річчю з Дня народження імператора Миколи II, повідомляється на сайті Синодального відділу у справах молоді РПЦ.

"Імператорський бал - добра традиція, що склалася у нашому регіоні - у рік 100-річчя подвигу Царської сім'ї набуває особливого значення", - зазначив у коментарі прес-службі єпископ Середньоуральський, вікарій Єкатеринбурзької єпархії.

Відео дня

До участі у балі запрошені молодіжні лідери області – учні випускних класів загальноосвітніх закладів, що мають за результатами проміжної атестації за 11 клас з усіх предметів «відмінно», або не більше двох оцінок «добре», призери всеукраїнських і міжнародних олімпіад.

На Імператорському балі кожен учень отримає золоту або срібну медаль «Преуспевающему». Медалі будуть вручати митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирил і губернатор Свердловської області. Нагороди створені за зразком ювілейних золотих і срібних медалей 1913 року, які були затверджені Миколою II на честь 300-річчя царювання будинку Романових для випускників гімназій.