/ gazeta.a42.ru

У неділю, 25 березня, сталася пожежа в одному з найбільших розважальних центрів Кемерово «Зимова вишня». За останньою інформацією у ЗМІ повідомляється про 12 загиблих, 43 постраждалих та кількох десятків людей, які значаться зниклими безвісти.

Православні та духовенство Руської Православної Церкви моляться про жертв трагедії у торговому центрі Кемерово, повідомляє сайт Кузбасівської митрополії РПЦ.

"Отримавши повідомлення про пожежу, священнослужителі Кемеровської єпархії не залишилися байдужими. Так, по закінченні останньої у цьому році Пасії священнослужителі Знам'янського кафедрального собору закликали парафіян об'єднати свої зусилля у молитовній підтримці жертв пожежі та проголосили вічну пам'ять тим, хто закінчив свій земний шлях у результаті трагедіїї", - повідомляється на сайті єпархії.

Відео дня

З благословення глави Кузбасівської митрополії, митрополита Кемеровського і Прокоп'євського Аристарха, Кемеровська єпархія буде надавати допомогу всім нужденним: в особливому режимі буде працювати єпархіальний відділ з благодійності та соціального служіння.

Пожежа виникла на четвертому поверсі торгово-розважального центру, було врятовано 20 осіб, ще 100 евакуйовані, повідомляє "Православ'я і світ". За інформацією очевидців, у будівлі не спрацювали ні система оповіщення про пожежу, ні система пожежогасіння, тому відвідувачі ТРЦ помітили пожежу лише тоді, коли все горіло відкритим полум'ям. Деякі люди вистрибували з вікон на козирок будівлі.