/ church.by

У четвер, 22 березня, у Палаці мистецтв міста Мінська відбулося урочисте відкриття міжнародного Великоднього фестивалю «Радість», організованого Єлисаветинським жіночим монастирем міста.

Очолив церемонію відкриття фестивалю Патріарший Екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Заславський Павел, повідомляється на офіційному порталі Білоруської Православної Церкви.

/ church.by

Владика Екзарх звершив молебень на початок доброї справи і звернувся до організаторів, учасників і гостей фестивалю з вітальним словом. Митрополит Павел висловив сердечну подяку Єлисаветинській обителі за активні і плідну працю у справі соціального служіння та благодійності, реабілітації колишніх ув'язнених, алкоголіків, наркоманів, допомоги нужденним людям. Архіпастир наголосив, що справжнім джерелом радості є добрі справи, і закликав усіх життя своє проводити так, щоб жоден день не проходив без здійснення добрих справ.

Відео дня

У рамках фестивалю відбулися концерт і театралізована презентація фестивалю «Радість» за участю дитячих колективів недільної школи Єлисаветинського монастиря, а також народної хорової капели Білоруського національного технічного університету.

/ church.by

Також на фестивалі були вручені дипломи та пам'ятні подарунки переможцям фотоконкурсу «Миттєвості радості», що проходив з 7 по 18 березня. Конкурс проходив у двох номінаціях: «Природа» і «Людина». Усього на конкурс надійшло понад 1000 робіт. Серед переможців конкурсу - представники Білорусі, Росії, Німеччини.

Міжнародний Великодній фестиваль «Радість» проходить з 22 березня по 1 квітня у мінському Палаці мистецтв і об'єднує духовну, культурну, дитячу та благодійну програми, а також великодню виставку-ярмарок подарунків, на якій будуть представлені вироби монастирів і храмів з Білорусі, Росії, України, Молдови, Сербії, Чорногорії.

/ church.by
/ church.by