Кеті Бекерман / twitter.com

Колумбійську журналістку Кеті Бекерман звільнили з телеканалу Channel 1 після того, як вона відмовилася перехреститися в прямому ефірі.

Як повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на JTA, 14 березня Бекерман представляла репортаж, і директор програми новин CM& Амід Ямад зажадав від неї перехреститися, щоб продемонструвати, що вона говорить правду. Оскільки Бекерман юдейка, вона вважала такий жест неприйнятним. В інтерв'ю місцевим ЗМІ вона заявила, що навіть християнин не зобов'язаний хреститися за наказом.

Ямад вимагав, щоб вона звільнилася, що Кеті й зробила. Про це повідомив колега журналістки, теж єврей за походженням, і історія спровокувала скандал.

Відео дня

Сама Бекерман через кілька днів з'явилася в студії телеканалу в супроводі свого батька й адвоката. Вони зажадали не лише відновити Бекерман на посаді, а й публічно вибачитися за порушення права свободи віросповідання.

Амід Ямад опублікував вибачення на сайті Channel 1, заявивши, що хотів підкреслити важливість інформації, про яку повідомляла в прямому ефірі Бекерман, і не думав образити її релігійні почуття. Бекерман прийняла вибачення та готова повернутися на телеканал.