Церква Англії, ілюстрація / blagovest-info.ru

Церква Англії вперше почне приймати пожертвування через термінали безконтактної оплати, які з'являться в 16 тис. храмах Великобританії, включаючи 42 собори, йдеться в повідомленні на веб-сайті релігійної організації.

Влітку минулого року нова система була успішно випробувана в 40 церквах по всій країні, повідомляють російські інформагенції.

Партнерами Церкви Англії стали два фінтех-стартапи - лондонський SumUp і стокгольмський iZettle. Головний стратег iZettle Юхан Бендс у вівторок незграбно пожартував, заявивши, що їх союз компанії з церквою "укладений на небесах".

Відео дня

"Методи оплати швидко змінюються, особливо для молодих парафіян, які перестали носити з собою готівку. А ми хочемо, щоб усі покоління могли використовувати всі можливості храму", - заявив Джон Престон, який відповідає за питання управління в Церкві Англії.

Нова програма, як очікується, дозволить збільшити приплив пожертвувань на весіллях і хрестинах, особливо від тих британців, які нечасто бувають у церкві та приходять без готівки, пише Financial Times. Тепер вони зможуть внести дар по банківській карті або з мобільного телефону за допомогою мобільних платіжних систем, так і просто через текстові повідомлення.

Церква Англії збирає близько 580 млн фунтів стерлінгів (понад $800 млн) щорічно, однак основний обсяг представляють фіксовані відрахування парафіян, а не пожертви у храмах.