Виявлено раніше невідомий шедевр найзагадковіших митців Франції / artchive.ru

У Франції виявлено раніше невідоме полотно братів Ленен, яких називають найбільш загадковими художниками в історії країни.

Картину «Іісус, Який молиться перед хрестом» глава аукціонного дому Руйяк виявив випадково, повідомляє "Благовіст-Інфо".

«Полотно багато років прикрашало вітальню звичайного будинку. Спочатку мене здивувала сама композиція, парадоксальна і жорстока, чому хлопчик зображений в оточенні предметів, пов'язаних зі страстями Христовими? Але світло на картині й чистота ліній заворожували, і я зрозумів, це робота великого майстра», ‒ розповів аукціоніст Емерік Руйяк.

Відео дня

Глава аукціонного дому приїхав у департамент Вандея на запрошення 70-річної місцевої жительки. Вона збиралася розпродати старі речі й запросила фахівців оцінити картину, що дісталася їй від бабусі. Експертиза підтвердила, полотно написане братами Ленен. 10 червня воно буде виставлено на торги. Попередня вартість ‒ мільйон євро, але аукціоністи впевнені, що ціна зросте багаторазово, адже робота ‒ виняткова.

«Кожна знайдена картина братів Ленен ‒ завжди подія у світі мистецтва. А ця ‒ просто сенсація. Серед робіт, що вийшли з майстерні Ленен, ми раніше не зустрічали нічого подібного», ‒ підкреслив мистецтвознавець Стефан Пінта.