У Китаї введено заборону на зібрання християн / REUTERS

Влада Китаю продовжує спроби за допомогою репресій придушити бурхливе зростання християнства в країні – так, в центральній провінції Китаю введено заборону на зібрання християн, а кількох з них тримають під домашнім арештом.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost, влада провінції Хенань фактично ввела заборону на будь-які зібрання християн. Кількох лідерів місцевих християнських громад в міському повіті Шанчжі тримають під домашнім арештом без судових постанов під наглядом поліції, і змушують їх реєструвати кожен свій вихід з будинку, як повідомляє правозахисний фонд ChinaAid, який давно відстежує випадки релігійних переслідувань у цій країні.

«Я чув, що багато храмів у повіті Шанчжі отримали постанови влади, що забороняють зібрання парафіян, – повідомив виданню анонімне християнське джерело в окрузі Наньяну провінції Хенань. – Місцеві християни вже бояться збиратися в храмах, і в них немає інших місць для богослужінь. Часи змінюються. Таке відчуття, що насувається чергова культурна революція».

Відео дня

Храми в містах Чжумадянь і Чжухоу в повіті Гуши також отримали постанови влади про заборону богослужінь та всілякої релігійної діяльності в своїх парафіях до особливого розпорядження наглядових органів. У районі Тяньхе міста провінційного значення Гуанчжоу провінції Гуандун, місцева влада постановила, що церкви мають реєструвати свою приналежність до однієї з трьох офіційно дозволених церков, а інакше кожний їх член буде оштрафований на суму, еквівалентну 4700 доларів США.

На початку цього місяця китайський священик Франциск Ліу (Francis Liu) поширив у мережі відео знесення хрестів з католицького собору в міському повіті Шанчжі провінції Хенань під час великої облави поліції. Собор, який діє з офіційного дозволу влади, був захоплений поліцією на п'ять годин, і за цей час хрести були знесені з купола споруди.