Конференція «Куди рухається Європа? Виклики для Церкви та суспільства» / news.church.ua

У Відні (Австрія) 14-16 березня відбулась конференція «Куди рухається Європа? Виклики для Церкви та суспільства».

На запрошення організаторів та з благословення Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополита Митрофана в конференції взяв участь співробітник Відділу С. Бортник, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Конференція була організована німецьким благодійним фондом «Реновабіс», австрійською організацією «Про Орієнте», швейцарським «Екуменічним форумом у питаннях віри, релігії та суспільства на Сході і Заході» та Дипломатичною Академією Відня. Загалом у заході взяло участь більше 100 учасників з 18 країн Європи.

Відео дня

Одним із питань для розгляду стало усвідомлення кризових явищ з точки зору політичної та церковної перспектив. Особливу увагу було приділено питанням поширення популізму та націоналізму в різних країнах європейського континенту.

У рамках панельних дискусій були розглянуті приклади конкретних 12 країн Східної Європи, серед яких були також Білорусь, Росія та Україна. Ситуацію в Україні представив Андрій Васькович, президент «Карітас Україна». С. Бортник взяв активну участь у обговоренні вказаних проблем та у налагодженні зв’язків для подальшої співпраці.