У центрі сюжету — останні глави Євангелія від Матвія / bryansk-eparhia.ru

Напередодні Страсної седмиці і напередодні світлого свята Пасхи Христової у Білорусі буде представлено унікальний за проникливостю і драматизмом музичний твір, ораторія митрополита Іларіона (Алфєєва) «Страсті за Матфеєм».

З благословення Митрополита Брянського і Севського Олександра, постановку представлять у Брянську, Клинцях та Новозибкові, повідомляється на сайті Брянської єпархії РПЦ.

Ораторію традиційно виконають міський камерний оркестр під керуванням заслуженого артиста Росії Едуарда Амбарцумяна і Брянський академічний хор, партію Євангеліста Матфея - благочинний Брянського міського церковного округу протоієрей Володимир Сафронов.

Відео дня

«Страсті за Матфеєм» – перший музичний твір, написаний для концертної сцени, але заснований на традиціях руської церковної музики. У центрі сюжету - останні глави Євангелія від Матфея, що оповідають про останні дні земного життя Іісуса Христа: від Тайної вечері до смерті на Хресті.

Фрагменти Євангелія чергуються із музичними номерами - речитативами, хорами, і аріями, текст яких запозичений головним чином із православного богослужіння Страсної седмиці. В оригіналі постановки роль читця виконував сам автор твору, митрополит Іларіон (Алфєєв).