/ ekaterinburg-eparhia.ru

У Єкатеринбурзі 17 березня відбувся IV Фестиваль пісної кухні, який представив пісні страви Царської сім'ї.

Традиційний фестиваль цьогоріч приурочений до 150-річчя з дня народження Миколи II, останнього російського імператора, і присвячений темі «Пісні страви Царського столу», повідомляється на сайті Єкатеринбурзької єпархії РПЦ.

/ ekaterinburg-eparhia.ru

Фестиваль традиційно проходить з благословення митрополита Єкатеринбурзького і Верхотурського Кирила за підтримки місцевої адміністрації.

Відео дня

Церемонію відкриття фестивалю очолив єпископ Среднеуральский Євгеній, вікарій Єкатеринбурзької єпархії.

"Завжди дуже приємно, коли настає піст. Ми очікуємо не тільки Світлого Христового Воскресіння, але і приємного посту, у якому вже традицією стало проведення Фестивалю пісної кухні, - звернувся з вітальним словом до учасників фестивалю владика Євгеній. - Цього разу через цю гастрономічну культуру приготування їжі ми маємо можливість доторкнутися до ще однієї грані життя Царської сім'ї. Я бажаю, щоб це принесло нам радість - загальну радість спільної справи і спогадів дотику до життя святих людей".

/ ekaterinburg-eparhia.ru

На фестивалі свої роботи представили автори кулінарних шедеврів. Цього року фестиваль пісної кухні об'єднав і зібрав в одному місці не тільки учасників: співробітників і керівників храмів, монастирів, кафе, ресторанів, навчальних закладів Єкатеринбурга і Свердловської області, але і почесних гостей: відомих політиків і громадських діячів, які відгукнулися на запрошення і погодилися навіть провести майстер-класи з приготування страв пісної кухні.

Яскравою сторінкою Фестивалю став дитячий кулінарний майстер-клас «Гречана локшина соба в упаковці своїми руками»

/ ekaterinburg-eparhia.ru

За підсумками фестивалю у номінації «За відродження пісних традицій» нагороджений Чоловічий монастир святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганіна яма, м. Єкатеринбург.