У Єкатеринбурзі 17 березня відбувся IV Фестиваль пісної кухні, який представив пісні страви Царської сім'ї.
Традиційний фестиваль цьогоріч приурочений до 150-річчя з дня народження Миколи II, останнього російського імператора, і присвячений темі «Пісні страви Царського столу», повідомляється на сайті Єкатеринбурзької єпархії РПЦ.
Фестиваль традиційно проходить з благословення митрополита Єкатеринбурзького і Верхотурського Кирила за підтримки місцевої адміністрації.
Церемонію відкриття фестивалю очолив єпископ Среднеуральский Євгеній, вікарій Єкатеринбурзької єпархії.
"Завжди дуже приємно, коли настає піст. Ми очікуємо не тільки Світлого Христового Воскресіння, але і приємного посту, у якому вже традицією стало проведення Фестивалю пісної кухні, - звернувся з вітальним словом до учасників фестивалю владика Євгеній. - Цього разу через цю гастрономічну культуру приготування їжі ми маємо можливість доторкнутися до ще однієї грані життя Царської сім'ї. Я бажаю, щоб це принесло нам радість - загальну радість спільної справи і спогадів дотику до життя святих людей".
На фестивалі свої роботи представили автори кулінарних шедеврів. Цього року фестиваль пісної кухні об'єднав і зібрав в одному місці не тільки учасників: співробітників і керівників храмів, монастирів, кафе, ресторанів, навчальних закладів Єкатеринбурга і Свердловської області, але і почесних гостей: відомих політиків і громадських діячів, які відгукнулися на запрошення і погодилися навіть провести майстер-класи з приготування страв пісної кухні.
Яскравою сторінкою Фестивалю став дитячий кулінарний майстер-клас «Гречана локшина соба в упаковці своїми руками»
За підсумками фестивалю у номінації «За відродження пісних традицій» нагороджений Чоловічий монастир святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганіна яма, м. Єкатеринбург.