Під час нападу, скоєного в понеділок, 12 березня, зловмисники побили черниць і персонал лікарні / pravlife.org

Індуїстські екстремісти побили персонал і монахинь, які працюють у католицькій лікарні в індійському штаті Мадхья-Прадеш, а також зруйнували стіну лікарні.

Конфлікт виник на ґрунті суперечки за землю, яку нібито незаконно зайняли для потреб медичного закладу, повідомляє "Православная жизнь".

12 березня 2018 р. близько 60 осіб з допомогою бульдозера зруйнували стіну Місіонерської лікарні Пушпа в місті Удджайн. Екстремісти заблокували аварійний вихід з лікарні і розбили частину обладнання медичного закладу, у тому числі - генератори електропостачання.

Відео дня

Проблеми навколо католицької лікарні виникли ще у січні, коли один із місцевих чиновників висунув звинувачення в незаконному привласненні земельної ділянки, поблизу якої розташована лікарня.

Як розповів директор лікарні - католицький священик Ентоні Пуликамандапам, землю біля лікарні лікувального закладу передала місцева влада для використання у якості паркінгу для озеленення території.

Після невдалої спроби захопити землю 27 січня цього року, члени про-індуїстської партії подали до суду, звинувачуючи Католицьку Церкву в незаконному захопленні території.

Під час нападу, скоєного в понеділок, 12 березня, зловмисники побили черниць і персонал лікарні, а також знищили установки електро - і водопостачання, поставивши під загрозу життя 200 пацієнтів, 12 з яких знаходяться у відділенні інтенсивної терапії.

Як зазначив місцевий римсько-католицький єпископ, у ще більшій мірі, ніж дії індуїстських радикалів, його здивувала бездіяльність поліції, яка не відгукнулася на заклики християн про допомогу.