Суд у Греції не знайшов злочину в словах митрополита про гомосексуалістів / ikivotos.gr

Суд у Греції не знайшов у висловлюваннях митрополита Калавритського Амвросія про гомосексуалістів закликів до насильства і виправдав його.

Засідання суду завершилося в четвер пізно ввечері. Судовий розгляд затягнувся і відбувався при підвищених заходах безпеки, оскільки перед початком засідання група анархістів організувала мітинг біля суду на підтримку ЛГБТ, вивісила панно і побила камінням шибки у вікнах, повідомляє "Православная жизнь".

На лаві підсудних митрополит опинився після того, як до суду надійшло звернення зі скаргою на його статтю про гомосексуалістів, де він засуджував одностатеві стосунки і закликав протистояти їм. У своєму блозі Амвросій, коментуючи прийнятий закон про співжиття гомосексуалістів, серед іншого, писав: «де ви їх побачите, плюйте в них», «не варто турбуватися про них» і використовував безліч епітетів, називаючи гомосексуалізм гріхом і відхиленням від законів природи.

Відео дня

Митрополита звинувачували в порушенні 12 статей закону, а саме у «публічному підбурюванні до насильства або ненависті і зловживанні церковними цінностями».

Митрополит Калавритський сказав, що він бореться з тими, хто проти Бога. «Бог створив чоловіка і жінку, а не аномалію. Я б'юся з тими, хто проти Бога. Гомосексуалісти - наші брати й сестри, але не діти Божі. Вони не є творіннями Господа. Від усіх них Бог відвертається», - сказав митрополит.

За його словами, закон про співжиття гомосексуалістів, прийнятий державою, порушує закон Божий. Священик назвав поведінку гомосексуалістів провокаційною і показав судді фотографії оголених чоловіків, які цілуються. 

«Коли я кажу – "плюйте в них", я маю на увазі "ігноруйте їх". Найменше, що я написав про них, це плювати на них. Якби у мене була зброя, я б пішов, і закінчив би справу... якщо б закон дозволив мені. Немає ніякого злочину, тому я не можу бути судимий», - сказав митрополит.

Коли митрополит Амвросій вийшов із зали суду, присутні, серед яких було багато священиків, зустріли його оплесками.