Мощі великомучениці Кетеван залишаться в Грузії ще на півроку / commons.wikimedia.org

Мощі святої цариці-великомучениці Кетеван залишаться в Грузії ще на півроку, до 18 вересня.

За словами клірика Нікорцминдської єпархії ігумена Діонісія Бордзикулі, згоду на продовження перебування мощей великомучениці Кетеван в Грузії було отримано з Індії 15 березня, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Interpressnews".

«Виходячи з того, що із зазначеного питання було надіслано особистий лист Патріарха Грузинського в Індію й у зв'язку з особливим ставленням грузинської православної пастви до цих святинь, індійська сторона виявила згоду, щоб мощі великомучениці цариці Кетеван залишилися в Грузії з 18 березня по 18 вересня», - заявив отець Діонісій.

Відео дня

Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II 6 березня звернувся з письмовим проханням до прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді, щоб залишити мощі святої цариці Кетеван в Грузії ще на півроку.

Мощі цариці Кетеван були доставлені в Грузію 23 вересня 2017 року на півроку. Святиня відвідувала храми усіх єпархій Грузинської Православної Церкви на території країни.

Наразі, у відповідності з угодою між грузинською та індійської сторонами, мощі святої цариці Кетеван перебувають в Національному Історичному музеї Грузії.