/ pinterest.com

Римсько-католицький єпископ Рейк'явіка Давид Тенсер і настоятель православного Миколаївського ставропігійного приходу в ісландській столиці протоієрей Тимофій Золотуський підписали і направили до Парламенту Ісландії спільний лист, у якому висловили спільну позицію з питання майбутнього обговорення парламентаріями теми евтаназії.

У листі підкреслюється, що вбити кого-небудь або допомогти комусь вбити самого себе не є ані доброю смертю («евтаназією»), ані допомогою у смерті («того, хто вмирає»), а злочинним діянням. Про це повідомляє прес-служба Руської Православної Церкви в Ісландії

«Ми не можемо ні в якому разі схвалити такі дії, так як вони порушують закони природи і суперечать головним заповідям християнства», – йдеться у підписаному православними і католиками посланні.

Відео дня

На закінчення автори листа висловлюють надію, що обговорення евтаназії не буде включено до порядку денного Парламенту Ісландії.

Зазначена спільна заява католицького єпископа та настоятеля православної парафії свідчить про втілення у практичну площину підсумків зустрічі Патріарха Кирила з Папою Римським Франциском в Гавані, яка відбулася 12 лютого 2016 року. Під час зустрічі була досягнута домовленість про спільну підтримку традиційних і вічних християнських моральних цінностей, Патріарх Кирил і Папа Франциск також заявили про неприпустимість евтаназії, абортів та одностатевих союзів.