щ

Католикос-Патріарх всієї Грузії, Святіший і Блаженніший Ілля II у зв'язку з днем пам'яті прп. Гавриїла (Ургебадзе) сказав слово після Божественної літургії в кафедральному соборі Пресвятої Трійці, повідомляє Рravoslavie.ru з посиланням на Грузія Online.

Святіший розповів, що іменем преподобного в Тбілісі буде названа вулиця, розташована біля його будинку. Там же неподалік виділена ділянка землі, де буде зведено храм прп. Гавриїла.

«Грузія багата визначними людьми. Видатні люди були в усі віки - обдаровані Господом. Сьогодні день поминання преподобного отця Габріела. Майже кожен з вас знав отця Габріела, знали його молитву, діяльність. Він не був звичайною людиною. Іноді він молився. Особливо молився за народ, за людей. Іноді бував юродивим, але перед Богом був Богом обдарований чудесами. Звершував чудеса. Сьогодні ми просимо Господа, щоб його молитвами Він заспокоїв і умиротворив Грузію, нашу церкву, об'єднав Грузію. І дай Бог, щоб кожна людина бачила в іншому брата, а не ворога», - сказав Патріарх.

Відео дня