Пакистанці / peopleandcountries.com, ілюстративне фото

У п'ятницю Пакистанський суд постановив, що всі громадяни мають декларувати свою релігію при отриманні документів, що засвідчують особу, прихильники прав людини кажуть, що це ще один удар для переслідуваних релігійних мусульманських громад країни.

Як повідомляє "Седмиця", це рішення також ще більше посилить тиск на ахмадійську громаду, представникам якої не дозволяється називати себе мусульманами або використовувати ісламські символи у своїй релігійній практиці. Порушення цього правила є злочином, що карається законами Пакистану про богохульство. Ахмадійці, погляди яких не настільки сильно відрізняються від поглядів сунітів, мають ряд особливостей, а зокрема у них є власний халіфат.

Верховний суд в Ісламабаді постановив, що громадяни, які приховують свою релігійну приналежність, винні у державній зраді і наказав, щоб кожен, хто претендує на роботу в державних структурах, заявляв про свою віру.

Відео дня

"Уряд Пакистану має прийняти спеціальні заходи, які забезпечують наявність правильних відомостей про всіх громадян", - йдеться в постанові судді Шауката Азіза Сіддікі. "Жоден громадянин не має приховувати свою справжню особистість і віросповідання."

Якщо апеляція до цього рішенням суду не буде подана, то воно автоматично вступить в силу.

За даними перепису 1998 року, переважна більшість з 208 мільйонів жителів Пакистану складають мусульмани, а на частку меншин припадає близько 3 % населення.

«Це не лише напад на релігійну свободу кожної людини в Пакистані, але рішення було прийнято з акцентом на одну конкретну релігійну громаду ахмадійців», - сказав представник Human Rights Watch Саруп Іджаз. "Таке рішення може призвести до насильства і підбурювання до нього".

Акт був прийнятий у результаті подачі петиції "Техрік-Е-Лабайк" у зв'язку зі зміною редакції закону про вибори. Раніше була зроблена спроба замінити релігійну клятву простою заявою, яка, за словами «Техрік-Е-Лабайк», була блюзнірською.