Гертиский храм / tourister.ru

З листопада туристи, місцеві жителі та паломники зможуть дістатися до Гергетського храму Пресвятої Трійці по оновленій і комфортній дорозі.

За інформацією міністерства регіонального розвитку та інфраструктури Грузії, будівництво 5,6-кілометрової дороги, що зв'язує Гергетський храм з містом Степанцмінда (регіон Мцхета-Мтіанеті) почалось у травні 2017 року й триває, повідомляють "Новини-Грузія".

«Гергетський храм Пресвятої Трійці є пам'яткою XIV століття і викликає особливий інтерес туристів. Будівництво зазначеної дороги буде значно сприяти розвитку туристичного потенціалу Казбегі», – зазначено в повідомленні відомства.

Відео дня

Проект передбачає благоустрій цементно-бетонного покриття, водопровідних труб, опорної стіни, майданчиків для паркування автомобілів і дороги. Також там встановлять дорожні знаки та нанесуть горизонтальну розмітку.

Вартість робіт, які фінансуються з державного бюджету Грузії, становить майже 7,8 мільйона ларі (близько 3,1 мільйона доларів).

Гергетська церква Пресвятої Трійці користується особливим інтересом серед туристів. Церква розташована на висоті 2,2 тисячі метрів над рівнем моря і є однією з головних визначних пам'яток Казбегського району.

Троїцька церква в Гергеті (Ґерґетіс Цмінда Самеба) розташована на висоті 2,2 тисячі метрів біля підніжжя Казбеку, над селищем Степанцмінда. Побудована в XIV столітті святиня є єдиним хрестово-купольним храмом в області Хеві. Біля храму збереглася середньовічна дзвіниця.