Д-р Агнес Абум, перша жінка і перший африканський модератор в історії ВРЦ / oikoumene.org

Конференція з питань місії, організована Всесвітньою радою Церков розпочала свою роботу 8-го березня в Арусхасі (Танзанія).

Конференція, організована Всесвітньою радою церков, зібрала представників основних протестантських, православних, католицьких, євангелічних, п'ятидесятницьких та африканських церков, повідомляється на сайті ВРЦ.

Д-р Агнес Абум, перша жінка і перший африканський модератор в історії Всесвітньої ради церков з англіканської церкви в Кенії, вітала всіх у Службі збору. «Ми з вдячністю дивимося на Всемогутнього Бога за бачення наших екуменічних чоловіків і жінок-предків; їх відданість, мужність та рішучість переслідувати заклик до єдності церкви і єдності людства в той час в історії, коли світ був розділений і розорений війною, населений зламаними спільнотами і порушеними відносинами».

Відео дня

У своєму вступному слові генеральний секретар ВРЦ преподобний д-р Олав Фіке Твейт висловив думку, що ця конференція є важливою віхою у сучасній церковній історії. «Я вірю, що Бог нагадує нам особливо у наш час про те, що є силою, що керує місією церкви».

Конференції з питань місії нерегулярно проводяться вже протягом десяти років. Вперше, після 1958 р. вона проводиться в Африці. Темою зустрічі обрані слова апостола Павла з Послання до Галатів: "Якщо ми живемо духом, то духом і ходімо." (Гал.5:25) Метою поставлено обговорення наслідування Христа у сучасності, серед конфліктів і в світі, наповненому стражданнями.