/ wikipedia.org

Трірська єпархія Римсько-католицької Церкви в Німеччині оголосила, що змушена вдатися до серйозної реорганізації своєї структури, скоротивши кількість парафій дієцезії з 172 до всього 35.

Єпископ Трірський Стефан Акерман заявив, що реорганізація дієцезальної структури буде завершена до 2020 року, повідомляє "Седмиця" з посиланням на видання британських католиків Catholic Herald.

У результаті реорганізації кожна з парафій отримає одного священика і одного-двох волонтерів, які будуть допомагати йому в пастирській роботі.

Відео дня

На думку Трірського єпископа архієрея, парафіяльна система організації церковного життя відходить у минуле, і тому Церква повинна «вдатися до пошуку нових моделей і посилення систем, що функціонують на мережевому принципі».

Католицька Церква в Німеччині та сусідніх німецькомовних країнах все частіше стикається з проблемою пастирського обслуговування та функціонування своїх парафій. Так, у 2012 році Берлінська архиєпархія заявила, що вона скасовує 105 своїх парафій, об'єднуючи їх у 35 «пастирських округів». Аналогічним чином і Віденська архиєпархія об'єднала свої 660 парафій у 150 «пастирських округів».