Християнська родина у північній частині Камеруну переглядає те, що залишилося від їх будинку / worldwatchmonitor.org

Ісламісти з угруповання «Боко-Харам» продовжують здійснювати атаки за межами Нігерії, де спочатку діяла ця терористична група.

Нещодавно ісламісти атакували два села в північній частині Камеруну, неподалік від північно-східного кордону з Нігерією, у результаті чого один чоловік загинув, а багато будинків були зруйновані вогнем. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на християнську правозахисну організацію World Watch Monitor.

23 лютого відбувся напад на Вирказу і сусіднє Чебеке. Це була вже четверта атака «Боко Харам» на села в Камеруні цього року.

Відео дня

Під час останнього нападу ополченці підпалили більше 100 хатин, католицьку церкву і школу. У результаті пожеж загинула одна людина. Жителі, що залишилися в живих після нападу, розповіли World Watch Monitor, що відбулося у селах під час атаки ісламістів.

«Вони атакували Вирказу і Чебебе приблизно о 8 вечора. Спочатку ми почули постріли, а потім вони почали атаку», - сказав житель села, що вижив у результаті нападу, який не хотів, щоб його ім'я було названо - з побоювання, що бойовики-ісламісти можуть знову атакувати цю місцевість.

За його словами, коли бойовики «Боко Харам» прибули до села, солдати армії здалеку зробили з ним постріли, і нападники ненадовго припинили бійню, але, коли постріли силовикв припинилися, нападники відновили підпали будинків, одночасно атакуючи два села. За словами очевидців, опір бойовикам-ісламістам з боку сил безпеки було важко організувати, тому що район дуже важкодоступний.

Бойовики покинули цей район приблизно о 2 години ночі, після чого «вони зникли через нігерійський кордон», - розповіли місцеві жителі.

За даними BBC, у 2017 році в Камеруні мали місце 32 напади угруповання «Боко-Харам», два в Чаді та сім у Нігері.