Фонд негайно продає криптопожертвования / pravmir.ru

Дослідження, зайняті пошуком безсмертя, можуть бути профінансовані криптовалютними магнатами.

За 2 місяці фонди отримали понад 6 млн доларів пожертвувань у біткоїнах на пошук рецепту безсмертя, повідомляє pravmir.ru з посиланням на Quarts.

Як розповів геронтолог і власник наукового фонду SENS Обрі де Грей, все більше пожертв у фонд надходить від людей, які отримали свої статки на бумі криптовалют.

Відео дня

Одне з найбільших пожертвувань (2,4 млн дол) фонду SENS перевів засновник Ethereum Віталій Бутерин. Фонд SENS займається розробкою біотехнологій омолодження і, як зазначив у своєму супровідному до листі до пожертвування Віталій, він «фокусується на створенні рішень проблем старіння – однієї з найважливіших проблем, що стоять перед людством».

Молоді люди більш відкриті ідеї про те, що старіння – «це дійсно важлива і розв'язувана проблема», вважає голова фонду SENS Обрі де Грей. За його словами, із середини грудня його організація отримала пожертви у вигляді біткоїнів на суму близько 6,5 млн доларів. Фонд негайно продає криптопожертви, так як некомерційна організація не має права займатися фінансовими спекуляціями.

Як розповів Обрі де Грей в інтерв'ю Sunday Times, існує ймовірність 50%, що у найближчі 5 років дослідження на лабораторних мишах виявляться успішними і їм вдасться розпочати «війну зі старінням».

«Все залежить від того, як скоро нам вдасться зробити ключові прориви», – зазначає Обрі де Грей.

У майбутньому, вважає голова фонду SENS, тривалість життя людини буде вимірюватися або двома цифрами, або чотирма.