Біллі Грем / foxnews.com

Дональд Трамп вітав "екстраординарне життя" Біллі Грема, відзначивши його роботу як "героїчну", а самого Біллі Грема як "посла Христа" на поминальній службі в Ротонді Капітолію.

Слова Президента США стали даниною пам'яті відомого проповідника, який пішов із життя у віці 99 років минулого тижня, повідомляє "Седмиця".

Політичні лідери Республіканської і Демократичної партій зібралися в середу, щоб віддати данину поваги Грему в Ротонді. Біллі Грем став першим громадянином, який не займав офіційних посад, який удостоївся таких почестей з 2005 року.

Відео дня

Трамп поклав вінок до труни Біллі Грема, який, як вважають, проповідував понад 210 мільйонам людей протягом свого життя і підтримував досить тісні стосунки з багатьма американськими президентами з часів Гаррі Трумена.

"Сьогодні в центрі цієї палати знаходиться легендарний Біллі Грем, посол Христа, який нагадав світу про силу молитви і дар Божої благодаті", - сказав Дональд Трамп.

Трамп також розповів, що він відвідував проповідь Біллі Грема в Медісон-Сквер-Гарден ще в 1957 році. Тоді проповідник звернувся до більш ніж 2 мільйонів осіб за 16 тижнів.

«Я пам'ятаю це, бо мій батько сказав мені: "Давай підемо, синку", - а потім сказав моїй мамі - "Підемо подивимося на Біллі Грема на стадіоні "Янкі". І це було щось особливе". "Біллі Грем ніс своє послання по всьому світу, але його серце, як сказав би Франклін, завжди було в Америці. Він ніс Благу Звістку в найдальші краї, бував у найбільш занедбаних і бідних місцях, звертався до пригноблених й упокорених, ув'язнених у в'язниці, а також до всіх забутих і залишених".

Похоронний кортеж відправився в місто Шарлотт, Північна Кароліна.