Учасники ходи в карнавальних костюмах пройшли центральними вулицями міст / 9tv.co.il

У багатьох містах і селищах Ізраїлю 1 березня пройшов пурімський парад-маскарад "Адлояда".

Традиційно головний із них і найбільший відбувся у Холоні. У ньому взяли участь тисячі людей, повідомляє «9 канал Ізраїлю».

Оскільки у 2018 році Ізраїль відзначає своє 70-річчя, то проходив карнавал під гаслом "Селфі Ізраїлю". Учасники ходи провели вулицями Холона ляльки ізраїльської "супер-жінки" Галь Гадот, ізраїльських чемпіонів Нети Рівкін і Орі Сассона, баскетболіста Омрі Каспі, співачок Саріт Хадад, Керен Пелес і Еден Бен Закен, а також улюбленця дітей Статика.

Відео дня

Парад "Адлояда" проводився у Холоні 26-й раз поспіль. Він прямий спадкоємець історичної тель-авівської святкової ходи. У перших з них брав участь мер міста Меїр Дізенгоф.

Пуримські паради пройшли також у Нетанії, Герцлії, Раанані та інших містах.

Учасники ходи надягають карнавальні костюми і під веселу і гучну музику проходять центральними вулицями міста. Традиційно у таких парадах беруть участь різні школи та секції, театри, громадські організації.

Увечері в суботу, 3 березня, у Тель-Авіві відбудеться "парад зомбі", який також став уже традиційним. У ньому візьмуть участь сотні ізраїльтян та туристів.