Досі в селі не було мечеті / thebetterindia.com

У селищі Мум з 300-річною історією індійського штату Пенджаб більшість з 4000 жителів становлять сикхи. Також у цьому селі живуть мусульмани та індуїсти – по кілька сотень людей.

Досі у селищі не було мечеті, і нещодавно місцеві представники касти брахманів пожертвували від свого імені ділянку землі, а сикхська громада виділила кошти на будівництво мечеті, повідомляє IslamNews з посиланням на The Better India.

Нарешті дві конфесійні громади взялися за справу. «Досі нам доводилося молитися у двох кімнатах всередині мавзолею Баба Мумін Шах у селі. Але каста брахманів виділила землю, і ми почали будівництво мечеті. Вони не тільки пожертвували землю, але також допомогли з будівництвом і зібрали гроші», - розповів виконроб будівництва Наджим Хан.

Відео дня

Місцеві мусульмани сподіваються, що завдяки допомозі односельців зможуть побудувати культову споруду вже у найближчі місяці.

«Для нас кожна людина однаково цінна, незалежно від віросповідання. Поблизу ми будуємо і храм Шиви, і гурдварою у селі теж є, але ми мріяли, щоб з'явилася і мечеть, – зазначив місцевий фахівець з аюрведи, брахман Пуршотам Лал. - Це приклад, який Пенджаб і ми, пенджабці, показуємо решті Індії».