/ mirnov.ru

Центральна рада мусульман Німеччини вимагає введення в армію країни військових імамів.

Незважаючи на обіцянку голови Міноборони ФРН вивчити це питання шість років тому жодних висновків досі зроблено не було. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це ганьба, що після спроб і зусиль протягом майже шести років ми в Німеччині не змогли ввести навіть таку необхідну річ, як мусульманський військовий імам", - заявив 27 лютого німецькій газеті Neue Osnabrücker Zeitung голова Центральної ради Айман Мацюек. Він також зазначив, що Бундесвер є "відображенням нашого суспільства, а тому такий крок був би сильним сигналом з погляду інтеграційної політики" у Німеччині.

Відео дня

Газета також відзначає, що кілька років тому міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що необхідність імамів в армії і можливість введення такої посади буде вивчена. Втім, досі ніяких висновків представлено не було. У свою чергу уповноважений Бундестагу з питань збройних сил Ханс-Петер Бартельс у своїй нещодавно опублікованій щорічній доповіді повідомив про те, що через шість років міркувань нарешті настає розуміння необхідності впровадження військових імамів у збройних силах ФРН.

За статистикою у 2017 році в Німеччині жили близько 5 млн мусульман. Це становить близько 6,1 відсотка населення ФРН. Зараз у Бундесвері в різних місцях налічується близько 1500 мусульманських солдатів.