Кувуклія / mk.ru, ілюстративне фото

Єрусалимський Храм Воскресіння Христового (Храм Гробу Господнього) відкрився в середу о 04.00 за місцевим часом після того, як він був закритий три дні в знак протесту проти податкової політики міської влади Єрусалиму.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на російське інформагентство, при відкритті дверей храму була присутня група з декількох десятків прочан і журналістів. Відразу після цього почався молебень біля Кувуклії - каплиці в центрі Храму Воскресіння Христового, що приховує безпосередньо саму печеру Гробу Господнього. Незабаром у відкритий храм почали стікатися десятки, потім сотні паломників.

«Я відкрив врата храму після триденного закриття, дякую всім, хто допоміг відновити статус-кво», - сказав старший зберігач ключа від головної християнської святині світу Ваджих Нусейбе. Він зазначив, що «щасливий бачити паломників, які повернулися до храму».

Відео дня

«Ми прийшли до хвіртки зовнішньої огорожі церкви ще опівночі, молилися, щоб храм відкрився», - сказав прочанин з Бельгії Жоффруа. За його словами, він прибув у Єрусалим на тиждень і щасливий, що йому вдалося побувати в Храмі Гробу Господнього.

Храм був закритий у неділю опівдні за місцевим часом на невизначений термін в знак протесту проти дій муніципалітету Єрусалиму зі стягнення податків і заборгованостей на деякі види церковної нерухомості.

У той же день мер Єрусалиму Нір Баркат заявив, що борг з муніципального податку з нерухомості християнських церков у Єрусалимі досягає 650 млн шекелів (понад 5 млн доларів).

У вівторок ввечері канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху повідомила, що шукати шляхи врегулювання ситуації зі збором муніципального податку буде спеціальна робоча група, яку очолить міністр Цахи Ханегбі. У роботі групи також візьмуть участь представники міністерства фінансів, МЗС, МВС та мерії Єрусалиму.