1

Відео танцювальної дуелі двох американських католицьких священиків, які навчаються в Римі швидко поширилося в мережі інтернет, також, як раніше це було з відеозаписом, тепер вже відомої італійської черниці, яка виграла музичний конкурс «Голос Італії».

Два священика, 29-ти річний Девід Райдер (David Rider) з Нью-Йорка і 28-річний Джон Гібсон (John Gibson) з Мілуокі вперше стали популярними в інтернеті в квітні, коли знялися в ролику, записаному під час збору коштів на Північноамериканський коледж (The North American College).

Відео дня

Під час одного з заходів Райдер почав розігрівати публіку відбиваючи чечітку, поки не був відсунутий Гібсоном, який почав виконувати швидкий ірландський танець. Після цього вони почали змагатися, кожен намагаючись більше вразити глядачів.

В той час в залі перебувала журналістка телевізійної мережі «Вічне слово» (The Eternal Word Television Network) Джоана Люіс (Joan Lewis), яка і записала цю подію на відео і потім виклала на YouTube.

Несподівано кількість переглядів почала швидко зростати і зросла більш ніж до чверті мільйона переглядів. Таку популярність «танцюючих священиків» почали порівнювати з виступом сестри Христини Скуцци, яка перемогла на шоу «Голос Італії» у червні цього року.

Як і у випадку з сестрою Скуццой, онлайн виступ священиків було піддано критиці. Деякі коментатори почали писати, що священики не повинні танцювати під зображенням розп'яття і портретом папи Франциска, тим самим як би виявляючи неповагу.

«Ми тільки послухалися Біблії, - каже Райдер, - де Господь говорить нам жити з радістю».

https://www.youtube.com/watch?v=h5hWLiGorKc

Переклад з англійської - Мельник Роман, для «УНІАН-Релігії».

Джерело - CRUX