У Латвії налічується близько 400 000 православних і старовірів / blagovest-info.ru

Комісія сейму Латвії з прав людини та суспільних справах не підтримала законопроект про оголошення православного Різдва вихідним днем. Проект на три роки «застряг у парламенті», і у вівторок, 27 лютого, комісія розглядала його за пропозицією депутатів «Згоди».

Як зазначає "Благовіст-інфо" з посиланням на портал Delfi, проект був переданий на розгляд комісії у грудні 2014 року. Раніше парламент вже кілька разів відхиляв аналогічні пропозиції.

За останні 10 років спроби змінити офіційний статус православного Різдва робилися неодноразово. Спочатку - з 2003 року - пропозиції зробити православне Різдво святковим днем подавала фракція партії ЗаПЧЕЛ.

Відео дня

У 2006 році пропозиція розширити перелік святкових дат надходило п'ять разів. Потім з такою ж ініціативою неодноразово виступав «Центр згоди». Статус офіційного і святкового вихідного дня Різдво так і не отримало.

У Латвії налічується близько 400 000 православних і старовірів. Як заявляють автори законопроекту, оголошення 7 січня вихідним днем сприятливо вплине на інтеграцію суспільства і ставлення православних до державної влади.