Концерти проходять біля храму Святого Августина, в якому були виявлені мощі грузинської цариці / newsgeorgia.ge

Фестиваль, присвячений середньовічній грузинській цариці Кетеван, яка прилічена Грузинською Православною Церквою до лику святих, відбудеться з 28 лютого по 4 березня на південному заході Індії, у штаті Гоа.

Міжнародний фестиваль духовної музики під назвою TheKetevanWorld& SacredMusicFestival проводиться з 2016 року за підтримки посольства Грузії в Індії, повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на newsgeorgia.ge.

Концерти проходять біля храму Святого Августина, у якому були виявлені мощі грузинської цариці, таємно перевезені сюди в 17 столітті з Персії португальськими ченцями-августинцями.

Відео дня

«Житіє грузинської цариці Кетеван, як і багато інших житій різних святих у всьому світі, є маяком, який висвітлює шляхи терпимості і співіснування», - заявляють організатори фестивалю.

Цього року у фестивалі візьме участь хор грузинських виконавців «Агсавали».

На захід запрошені члени урядових структур Індії, дипломати, представники сфери культури і бізнесу, а також преса.

«Це проект музичного та художнього співіснування; простір, де мова музики стає мостом для встановлення зв'язку і розвитку діалогу між релігіями і культурами», — зазначається на сайті фестивалю.

Нагадаємо, 13 вересня 1624 року, після тортур розпеченими щипцями, царицю Кетеван спалили на багатті. Останки мучениці були наступної ночі викрадено португальськими місіонерами-августинцями, які приховували їх протягом трьох років, а у 1627 році доставили в індійське місто Гоа, де поховали в каплиці католицького монастиря Святого Августина. Восени минулого року мощі Великомучениці Кетеван були доставлені з Індії до Грузії.