Храм Гробу Господнього / zavtra.ru

Кустод Святої Землі отець Франческо Паттон прокоментував рішення про закриття храму Гробу Господнього в Єрусалимі, прийнятого у відповідь на ініціативу ізраїльського уряду обкласти податками церковні будівлі й обмежити права власності Церкви.

Як повідомляє Радіо Ватикану, священик сподівається на серйозні переговори, в яких християни «виступлять не окремо, а разом зі всіма залученими християнськими громадами».

«У нас немає жодного наміру псувати відносини з Державою Ізраїль, наші відносини прекрасні, і у всіх ситуаціях ми шукаємо співробітництва. Проте були зроблені деякі дії, які завдають шкоди нашим правам», - заявив отець Паттон.

Відео дня

Він стверджує, що закриття храму викликано двома причинами: перша – це «питання сплати податків на церковні будівлі, які мають ретроактивну значущість».

«Ця вимога не враховує того факту, що ми працюємо не заради прибутку, а щоб запропонувати деякі соціальні послуги, які, крім того, полегшують роботу того ж муніципалітету. Коли нам вдається до кінця року досягти балансу бюджету, це вже хороший результат», - коментує кустод Святої Землі.

Друга причина – пояснив францисканець - це «законопроект, який, як ми вважаємо дискримінує, оскільки він націлений на врегулювання права власності, оренди та угод лише щодо земель, що належать Церкві».

Закриття храму Гробу Господнього, - це, безумовно, тимчасова міра, зазначив священик: «Я думаю, що це незручність приведе до роздумів».