-

На початку жовтня Академія культури Google запустила спільний проект із Троїце-Сергієвої лаврою.

За допомогою технології Street View була повністю оцифрована зовнішня й внутрішня територія Лаври. Тепер люди з усього світу можуть здійснити віртуальну подорож по монастирю, заглянути в його храми, розглянути всесвітньо відомі ікони, написані Андрієм Рубльовим, і срібну раку, де зберігаються святі мощі Преподобного Сергія, а також дізнатися про те, як будувався і розвивався монастир, відвідавши цифрову виставку.

«Ми почали в 2011 році. Музеїв, що беруть участь у самому тепер відомому проекті Академії культури, - Арт-проекті Google, тоді було всього 14. Зараз у нас сотні партнерів з 50 країн. Головна місія Google - зробити будь-яку інформацію доступною для всіх », - каже керівник проектів Академії культури Google Луізелла Мацца.

Відео дня

Одним з перших музеїв, що прийняв участь в Арт-проекті Google, був Ермітаж. Зовсім недавно був реалізований спільний проект із найбільшими літературними музеями, включаючи Державний літературний музей. Вісім музеїв тепер доступні інтернет-користувачам усього світу.

Рravmir