Конференція пройшла в рамках ювілейних урочистостей, приурочених до 140-річчя Російсько-турецької визвольної війни / podvorie-sofia.bg

У неділю, 25 лютого, у Російському культурно-інформаційному центрі у Софії відбулася Міжнародна науково-богословська конференція, присвячена 140-річчю визволення Болгарії від османського ярма.

Відкриваючи засідання, настоятель подвір'я Руської Православної Церкви в болгарській столиці архімандрит Филип (Васильцев) зазначив, що конференція проходить у рамках ювілейних урочистостей, приурочених до 140-річчя Російсько-турецької визвольної війни, повідомляє сайт подвір'я Руської Православної Церкви в Болгарії.

Архімандрит Филип також нагадав, що у Неділю Торжества Православ'я відзначається п'ята річниця інтронізації Святішого Патріарха Болгарського Неофіта.

Відео дня

До присутніх звернулися директор Російського культурно-інформаційного центру П. Журавльов і голова Товариства друзів Росії імені святого благовірного князя Олександра Невського Любомир Коларов.

У продовження засідання учасники конференції представили свої доповіді, повідомляє сайт подвір'я Руської Православної Церкви у Болгарії.