Колізей забарвиться в колір крові в пам'ять про гнаних християн / blagovest-info.ru

Римський Колізей був підсвічений 24 лютого червоними прожекторами в пам'ять про сучасних мучеників – християн, які піддаються гонінням у різних частинах світу, особливо на Близькому Сході.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на слова держсекретаря Ватикану кардинала П'єтро Пароліна, прийняв участь в церемонії біля стін Колізею, сьогодні – більш ніж коли-небудь – «християни продовжують нести свідчення, проливаючи свою кров».

Метою акції, організованої міжнародним фондом «Кірсі ін Нот» («Допомога Церкві в потребі») в Колізеї – місці мучеництва перших християн, було привернути увагу  громадськості до гоніннь на послідовників Христа в наші дні.

Відео дня

На заході, що відбувся під стінами древнього амфітеатру, прозвучали свідоцтва нігерійки Ребеки Бітрус, яка зазнала насильства з боку терористів з угрупування «Боко Харам», а також чоловіка і доньки пакистанської християнки Асії Бібі, яка з 2009 року перебуває у в'язниці в очікуванні страти за сфабрикованим звинуваченням.

Незважаючи на погрози і примус ні Ребекка Бітрус, ні Асія Бібі не погодилися відректися від християнської віри.

«Сьогодні Церква – це Церква мучеників», - нагадав кардинал Паролін, за словами якого у багатьох країнах світу християни стають жертвами ідеологій, які відкидають незгодних і «воліють знищувати, а не інтегрувати тих, хто, як може здатися, піддає сумніву прийняті аксіоми».

Під час заходу Рим був пов'язаний відеомостами з іракським Мосулом і сирійським Алеппо – великими містами Близького Сходу, в яких християни зазнавали переслідувань з боку ісламістів протягом кількох останніх років. В обох містах червоними прожекторами, як і Колізей в Римі, були виділені дві церкви – св. Іллі в Мосулі і св. Павла в Алеппо.

Наприкінці заходу біля стін Колізею в повітря піднялися десять ліхтариків у пам'ять про християн, убитих протягом останніх років. Серед тих, кого особливо згадали 24 лютого в Римі, – іракські священики, італійські місіонери, а також французький священик Жак Амель, убитий в 2016 році ісламістами у своїй церкві, коли він здійснював месу.

У ході зустрічі у Ватикані Папа Франциск назвав Асію Бібі і Ребекку Бітрус сучасними мученицями.