Головним критерієм оцінки проектів буде їх здатність надихати на служіння бідним / radiovaticana.va

В італійському містечку Кастель-Гандольфо, на території якого знаходиться літня резиденція понтифіків, 18-21 жовтня відбудеться міжнародний кінофестиваль, який стане заключним заходом святкування 400-річчя харизматичного служіння бідним за прикладом св. Вінсента де Поля.

Ювілей відзначається духовними послідовниками цього французького святого з 27 вересня 2017 року, повідомляє «Радіо Ватикану».

Мета фестивалю - пробудити креативність у пошуку шляхів поширення милосердя. Творчі проекти будуть прийматися до розгляду журі до 28 травня 2018 р.

Відео дня

Конкурсна програма, об'єднана темою життя на благо бідним, буде розділена на три секції - для учасників віком до 18 років, для сценаристів і для режисерів. Головним критерієм оцінки проектів буде їх здатність надихати на служіння бідним і змінювати наше сприйняття феномену бідності. Кращі короткометражні і повнометражні фільми будуть показані у рамках фестивалю.

Крім того, програмою форуму в Кастель-Гандольфо передбачені виставки та тематичні конференції, роботи в групах та низка культурних заходів.

Св. Вінсент де Поль, уродженець французької Гасконі, жив на рубежі XVI-XVII століть. Вже будучи священиком, у 1617 році, він поклявся повністю присвятити своє життя служінню бідним, сиротам, хворим і ув'язненим. Де Поль є засновником Конгрегації Дочок Милосердя та Спільноти Отців місіонерів.