У камені Олена Гордон створила галерею святих образів / minsknews.by

Художниця Олена Гордон з Мінська створює живописні картини та ікони з напівкоштовних каменів і мінералів.

Авторська технологія живопису визнана унікальною і не має аналогів у світі, повідомляє «Мінськ-Новини».

Самоцвіти дроблять до найдрібніших частинок і просівають / minsknews.by

Створює ікони Олена у своїй квартирі. Замість фарб – пляшечки і кришечки з кольоровими порошками.

Відео дня

«Мінерали бувають різної колірної гами. До того ж їх можна перемішати і отримати новий відтінок. Самоцвіти замовляю у геологів, потім їх подрібнюють до найдрібніших частинок і просівають. Дорогоцінні камені, такі як гранат, хризоліт, аметист, подрібнюю сама вручну», - пояснює Олена Гордон.

Авторська технологія живопису художниці визнана унікальною / minsknews.by

Найскладніше в роботі - просіяти камінь, пояснює художниця. Важливо, щоб порошок легко сипався, не створюючи грудок, їм і створюється зображення на мармуровій основі. У роботі майстер використовує найтонші кисті і стоматологічні інструменти.

 Ікона Богородиці створена з каменів і мінералів / minsknews.by

Склад емульсії художниця тримає в секреті, як і саму технологію створення картин.

У камені Олена Гордон створила галерею святих образів Іісуса Христа, Богородиці, Миколи Чудотворця, Андрія Первозванного, Антонія Великого, Георгія Побідоносця.

«Коли пишу ікону, завжди вивчаю житіє святого. Дотримуюся церковних канонів, але як художник привношу в образ щось своє. Ідею можу довго виношувати, але потім швидко малюю ескіз на папері і переношу зображення на мармур - хочеться швидше почати сипати каменем, приступити до роботи з кольором.

Роботи Олени знаходяться в приватних колекціях і храмах / minsknews.by

Процес створення витвору займає кілька місяців, робота дуже кропітка і трудомістка. Кожен елемент, лінія або деталь засипані окремо. Нанесенням каменів різної крупності створюється обсяг і глибина малюнка. У роботі використовуються понад 30 різновидів мінералів.

За словами художниці, такі картини та ікони не схильні до впливів навколишнього середовища. Однак з роками зображення може змінюватися.

 Склад емульсії художниця тримає в секреті / minsknews.by

Більшість її робіт знаходяться у приватних колекціях Білорусі, Росії, Литви, США, Німеччини, Франції, Швеції, а також у деяких православних храмах, один з яких розташовується в Антарктиці. Одна ікона зберігається у фонді Художньої галереї Михайла Савицького.