Пам'ятник святому рівноапостольному князю Володимиру / martyr.ru

Протягом усієї зими майстри творили крижані скульптури на територію храму Святих Новомучеників і Сповідників Руських у московському Бутово.

За період сніжного сезону храм прикрашали кілька десятків крижаних шедеврів. Цього року крижані скульптури були особливо різноманітні, повідомляється на сайті храму.

Художники-скульптори і різьбярі по кризі творили свої шедеври до церковних свят і значущих суспільних подій.

Відео дня
Композиція «Святе сімейство» / martyr.ru

Початок льодового марафону було покладено виготовленням до Різдва Христового крижаної композиції «Святе сімейство», встановленої поряд з Різдвяним вертепом біля входу до храму.

Хрест з Ангелом до Богоявлению / martyr.ru

Потім до свята Богоявлення над хрещенською Йорданню був споруджений крижаний Хрест з Ангелом, а на льоду ставка – крижана лазня і різні скульптури.

Пам'ятник святому князю Володимиру вночі / martyr.ru

Також до свята Хрещення був установлений пам'ятник святому рівноапостольному князю Володимиру – Хрестителю Русі, розташований перед храмом на згадку 1030-річчя цієї історичної події.

Фрагмент клейма ікони Собору Новомучеників / martyr.ru

Потім до 100-річчя мученицької кончини митрополита Київського Володимира перед храмом було встановлено крижаний барельєф, що відтворює фрагмент клейма ікони Собору Новомучеників і Сповідників Російських (нагадаємо, що саме святкування Собору Новомучеників Церкви Російської приурочено до дня пам'яті священномученика Володимира Київського – 7 лютого за новим стилем).

Композиція до 80-річчя з дня народження Володимира Висоцького / martyr.ru

До 75-річчя Сталінградської битви була виготовлена крижана медаль «За оборону Сталінграда», а до 80-річчя з дня народження Володимира Висоцького – велика семиструнна гітара і поруч овальна стела зі словами з його пісні «Вершина» (гітара і стела разом утворюють цифру 80).

Казкова Жар-птиця / martyr.ru

Крім цього, на ставку майстри виготовили казкові жар-птиці, крилатого лева і крижану рибу.