Індія / ілюстративне фото, turmart.ru

В Індії кинули до в'язниці полусліпу християнську пара та ще 11 християн-п'ятидесятників за звинуваченням у «примусових наверненнях у віру».

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost, суд в одному з центральних штатів країни засудив 13 християн, у тому числі напівсліпу пару і п'ять жінок, до піврічного суворого тюремного ув'язнення за звинуваченням у «примусовому накверненні» корінного населення в християнство з пропозицією новонаверненим «матеріальних стимулів».

Інваліди зору Балу Кесу і його дружина Бхари мають 5-річну дитину. Християни були заарештовані за позовом Говінда з округу Дхар, який заявив, що вони представилися йому як індуїсти, але спонукали його навернутися до Христа й обіцяли йому за це харчові продукти, медикаменти та допомогу у привласненні державної землі, ганьблячи індуїзм і стверджуючи, що його «боги і богині безсилі».

Відео дня

У штаті Мадхья Прадеш при правлінні націоналістичної Бхарати Джаната Парті та прем'єр-міністра Нарендри Моді введений в дію закон «проти навернень», який фактично забороняє навертати в іншу віру індуїстів і корінне населення, яке сповідує свої релігійні культи. На папері цей закон вводить заборону на навернення шляхом застосування сили, обману або матеріальних стимулів, але на практиці його норми застосовуються досить довільно та поширюються на усю соціальну діяльність християн, молитви за хворих і навіть євангельські проповіді.

Християн постійно звинувачують у «насильницьких» наверненнях у свою віру, особливо в тих штатах, де діють подібні норми закону.