Церемонія гасіння поштового блоку «Іконопис XXI століття» / belpost.by

Урочиста церемонія гасіння поштового блоку «Іконопис XXI століття», до якого увійшли три ікони з міжнародного виставкового проекту «Святі нерозділеної Церкви»,  відбулася 18 лютого у Національному художньому музеї Республіки Білорусь.

Представлені ікони входять в експозицію, яка відкрилася в Мінську 20 грудня минулого року. Церемонія була приурочена до закриття виставки, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на сайт Білпочти.

Усього на виставці було представлено понад 100 ікон. Для поштового блоку обрані три з них: 1. Преподобна Хільда, ігуменя Уітбийська, шанується як ігуменя народу Англії. Місцево шанована свята Сурозької єпархії РПЦ; 2. Святитель Мартин Турський, вважається одним з покровителів Франції; 3. Преподобний Гутлак Кроулендський, чудотворець, один з найбільш шанованих англійцями святих пустельників. Місцево шанований святий Сурозької єпархії РПЦ.

Відео дня

Зображені святі шануються православними, католиками, а також англіканами (святі Хільда і Гутлак). На конверті зображено логотип виставки, виконаний художником-каліграфом Олексієм Чекалем (Харків, Україна). «Спасибі білорусам за цей прекрасний подарунок! Вийшло дуже достойно», – відгукнувся на цю подію Сергій Чапнін у Фейсбуці.

***«Іконопис XXI століття» – це продовження серії марок. З 1992 року, з урахуванням релігійних канонів і поштових правил, введено в поштове звернення велику кількість державних знаків поштової оплати Республіки Білорусь християнської тематики.