У списку лідерів по хрещенню вже в який раз лідирує провінція Хебей / fides.org

У континентальному Китаї, за неповними даними, за 2017 рік було охрещено понад 48 тисяч осіб, і християнська віра, як і раніше, на підйомі в цій країні.

За статистичними даними, опублікованими спільнотою Faith Cultural Society напередодні китайського нового року, за 2017 рік у континентальному Китаї було охрещено 48,556 людей, що «свідчить про динамізм та успішність місіонерської діяльності в місцевих громадах». Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на fides.

Наголошується, що це «неповні відомості» і остаточна цифра може бути ще вищою, оскільки очікується додаткова інформація за статистикою хрещень від багатьох далеких сільських католицьких громад, які поки не встигли її подати.

Відео дня

За статистичними даними, що надійшли в агентство Fides, у списку хрещень вже вкотре є лідиром провінція Хебей, яка вважається бастіоном католицизму в Китаї: у ній за рік охрещено 11,899 людей. Примітно, що цифри хрещень ростуть навіть у регіонах з високою часткою мусульманського населення – наприклад, у провінції Сіньцзян було охрещено 66 людей, у провінції Нінся 128 і в провінції Шанхай 54 людини. Досягла успіху в місіонерській діяльності навіть крихітна католицька громада в Тибеті, де практично безроздільно панує тибетський буддизм: вона відзвітувала про хрещення 11 осіб у 2017 році. При цьому в столичній єпархії Пекіна було охрещено 1,099 людина.

«Незважаючи на надихаючі цифри зростання віри у країні і найвищу місіонерську активність у місцевих громадах по всьому Китаю, ми не повинні зупинятися на досягнутому і постійно шукати шляхи до оновлення нашого місіонерського служіння, – підкреслюють автори звіту Faith Cultural Society. – Звернення у християнство населення Китаю – це складний і довгий шлях, яким ми зробили лише перші кроки, і його ще потрібно пройти».

У той же час автори закликають сприймати статистику з обережним оптимізмом – як усього лише "знак можливого успіху та заклик до ще більш високої самовіддачі".