Біблійні події викладені у формі коротких віршів / rosetta.nli.org.il

Національна бібліотека Ізраїлю оцифровала та виклала для публічного доступу мініатюрну Біблію, присвячену першому президенту США Джорджу Вашингтону.

Як повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на "The Times of Israel", крихітну книжку заввишки п'ять сантиметрів видали у Вермонті у 1813-1815 році. Вона починається присвятою: «Його превосходительству Дж. Вашингтону, президенту Сполучених Штатів Америки. Наша надія, Джордж, передаємо в твої руки те, чому зобов'язані життям. І хоч томик малий, в ньому міститься підсумок всього».

Текст Старого і Нового Заповітів виклав у короткій віршованій формі англійський поет Джон Тейлор. У книзі є кілька гравюр на дереві, виконаних досить грубо. Мініатюрні книги були дуже популярні в Америці XIX століття. З їх допомогою вчили дітей.

Відео дня

Не уточнюється, чи користувався саме цим эксзепляром Джордж Вашингтон, але таких Біблій нині всього 12 в публічних колекціях. Оцифрована її версія доступна за посиланням.

Кишенькова Біблія Вашингтона потрапила в Бібліотеку Ізраїлю як частина колекції Вальмадонни – першої в світі приватної колекції книг і рукописів на івриті. Бібліотека придбала її за допомогою колекціонерів Давида і Йеміми Йезельсон на аукціоні sotheby's. Колекцію Вальмадонни оцифрують та виставлять в новому будинку, спроектованому Херцогом і де Мероном, яке відкриється в Єрусалимі до 2021 року.